teisipäev, 26. märts 2013

Saaremaa Noortekogu külaskäik.

  25.märtsil käisid meie koolis Saaremaa Noortekogu esindajad. Kohal oli kolm inimest, kellest üks oli endine meie kooli õpilane Henri Rump.
  Nad rääkisid, kuidas neil  selline huvitav projekt alguse sai ja miks just nemad seda asja ajavad. Nende põhieesmärk on midagi oma kodukandis ära teha. See on koht, kus õpilased ja täiskasvanud arutavad eelkõige Saaremaa noorte probleeme, ideid, võimalusi jne. Henri jutust tuli välja, et Kärla kant on selle raames kõige aktiivsemalt tegutsenud.
  Noortekogu asutati  kaks aastat tagasi, kuhu kuuluvad 7.- 9. klassi õpilased. Selle eesmärk on  kaasata noori mitmesugustesse üritustesse ja selgitada, kuidas meiesugused saaksid erinevates asjades kaasa rääkida. Me tahaksime muuta oma elu põnevamaks, mõeldes välja lahedaid üritusi. Meile räägiti, kui osa võtta noortekogu tööst, avanevad ehk paljud uksed. Näiteks saab reisida, ilma et peaks maksma sadu eurosid, saaksime uusi tutvusi ja infot maailma kohta. Tänu õpilaskogule toimus näiteks Kuressaares lumememmede ehitamine. Meile selgitati, kuidas oma ideid teistega jagada ja võimalusel neid ka ellu viia.
  Toimus ka väike auhinnaline mäng. Mängu mõte oli selles, kui hästi sul nähtu meelde jääb ja kuidas sa seda teistele edasi seletad. See, mida üks rääkis, pidi teine üles joonistama.
 Vestluse ajal käis ringi registreerimisleht, kuhu kõik kirjutasid enda kontaktandmed. Praegu tundub see  väga põnev ja paljud meist on valmis kaasa lööma. Kuressare noored oskasid sellest huvitavalt rääkida ja meid vaimustuma panna.
 Aprilli lõpus toimuks juba esimene kogunemislaager, kuhu kindlasti nii mõnigi meie hulgast minna plaanib. See on hea viis uute inimestega kohtumiseks ja innustaks nii mõndagi sellelaadset tööd tegema.

Agne, Aili

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar