reede, 15. märts 2013

Klassijuhatajatund pangandusest.

12. märtsil käis meile rahast ja pangandusest üldiselt rääkimas Saaremaa Swedbank'i juht Liilia Mesila.
See tund oli päris huvitav.
Liilia näitas meile teemakohaseid, aga lõbusaid slaide, esitas küsimusi, pani meid mõtlema ja vastama. Seetõttu saime palju kaasa rääkida ja oma arvamust avaldada. Näiteks küsis ta, kellel on olemas pangakaart, kuidas me oma arveid kontrollime jne. Ta hoiatas, et me ei  võtaks SMS laene, sest sellega kaasneb topelthinna tagasi maksmine.
Väga põnev oli kuulata ajalugu raha kohta. Meile räägiti müntidest ja kullast; räägiti, millal tuli kasutusele paberraha, millal tulid  kasutusele esimesed pangaautomaadid. Liilia näitas meile erinevate riikide kahe-euroseid münte, et võrrelda nende väljanägemist.
Meile püüti selgitada, kuidas rahaga ümber käia ja mida teha siis, kui on plaan hakata raha koguma. Liilia tõi mitmesuguseid näiteid, kuidas saada kokku summa, mida millegi ostmiseks väga vaja oleks. Ta soovitas tõsiselt järele mõelda, enne kui pangalaenu kasuks otsustame...
Selles tunnis saime teada palju uut; seda enam, et tavaliselt mõtleme me rahale vaid siis, kui midagi osta soovime... Tegelikult on vägagi vaja teada, kuidas oma raha kasutada. Meie meelest oli see kõik väga oluline.

Agne, Katrina, Katriin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar