28. veebruaril oli 7. ja 4. klassil kolm esimest tundi vabad ,kuna kokkasime Kärla sööklas koos Laulasmaa Spa koka Angelica Udekülliga.
Sööklas jaotati õpilased viide rühma. Iga grupp pidi retsepti järgi valmistama salati, mida koolisööklas pole varem õpilastele pakutud.
Alustasime köögiviljade puhastamise, koorimise ja tükeldamisega. Mõningaid asju tuli ka riivida, seejärel valmistasime kastmed ja lõpuks panime kõik kokku.
Kui salatid valmis said, oli käes 1.-4. klassi söögivahetund. Me katsime lauad ja panime salatid kaussidesse. Igast rühmast valiti kaks õpilast, kes jäid omavalmistatud salatit pakkuma. Meie klassist olid Aili ja Kristel, Oskar ja Paul-Mark, Helina ja Delis. Pakkusime kikerhernesalatit, nuikapsa-õunasalatit, röstitud ahjupeedisalatit, hapukapsasalatit ja pastinaagi-pirnisalatit. Seejärel hindasid õpilased salateid 5-palli süsteemis. Lõpptulemus oli väga kirev, sest nii palju kui oli sööjaid, nii palju oli ka arvamusi. Salatitele järgnesid läätsesupp lambalihaga ning magustoiduks oli astelpajuvaht. Sama toimus ka 5.-9.klasside vahetunnil.
Päeva jäädvustas fotograaf Alar Allas. Meie üritust külastasid ka ajakirjanikud Saaremaa kohalikest lehtedest.
Õpilastele anti tänukiri osalemise ja heade salatite eest.
Kevin, Märt, Joonas, Aili, Kristel, Paul-Mark
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar