kolmapäev, 10. oktoober 2012

Supiköögis.





Algas kõrvitsanädal.
Esimese toiminguna alustas 7. klass kõrvitsapüreesupi keetmist kooli käsitööklassis. Meie juhendajaks ja abistajaks oli õpetaja Külli.
Algul koorisime ja viilutasime sibulad, kartulid ja loomulikult - kõrvitsa. Kõrvits oli päris suur ja me nägime selle tükeldamisega tõsiselt vaeva.
Selleks, et sibul teiste köögiviljadega hauduma panna, praadisime selle kõigepealt  panni peal korralikult läbi. Kui vesi oli kastrulis keema läinud, panime kõik köögiviljad sinna sisse. Ja kui olime kindlad, et kõik on korralikult pehmeks keenud, püreestasime kogu selle koguse potis pudrusarnaseks massiks. Juurde lisasime veel maitseaineid, kohvikoort, sulajuustu ja kõige lõpuks kaunistuseks seemneid. Püreesupi kõrvale serveerisime väikseid kukleid.
Kui supp täiesti valmis sai, läks see koolikaaslastele degusteerimiseks. Kõik soovijad olid teretulnud. Enamus leidis, et supp oli väga maitsev.
Meil läks aega umbes paar tundi, mis möödus väga kiiresti, sest sellist suppi koos õpetaja Külliga teha oli ülitore.

Melissa, Katriin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar