laupäev, 20. oktoober 2012

Hallikivi Seikluspargis.






























































Kolmapäeval,17. oktoobril käis meie klass Vennatis Hallikivi Seikluspargis.
Väikese koha kohta oli see päris suur ronimispaik.
Kõigepealt tutvustati varustust ja erinevaid radu, siis räägiti ohutusnõuetest ja läkski lahti! Kõigile õpilastele anti ka kindad, et ronimisel kätele liiga ei teeks.
Oli neli rada ja kõik olid erineva raskusastmega. Kõige lihtsam oli muidugi esimene, mis asus umbes meetri kõrgusel. Seal tuli ronida mööda köisi ja keppe, mis olid üksteisele väga lähedal. Selle takistusraja läbisid kõik väga kiiresti.
2. rada oli natuke keerulisem, aga ei midagi jubedat.
 Kõige kõrgem atraktsioon asus 4,5m kõrgusel. Kõige raskem oli kolmas rada. See tähendab, et sellel rajal olid takistused kõige vaevanõudvamad. Seal pidi hüppama kettalt kettale, mis olid kinnitatud erinevate köite otsa, mõlema jalaga korraga. Samas need kettad ju kogu aeg kõikusid ja ega nad väga lähestikku ka polnud. Sellel takistusel tuli ennast kõige rohkem kontrollida ja oli vajalik kogu aeg tasakaalu hoida. Selleks ajaks olid ka käed juba päris väsinud. Nii mõnedki libastusid ja langesid - aga mitte maha! Õnneks olid turvanõuded täidetud, see tähendab, kukkuja jäi tänu oma kinnitusrihmadele lihtsalt köie otsa rippuma. Iga rada lõppes laskumisega. See oli päris vahva. Sõitsime trossi peal otse võrku, et  õiget pidurdust kätte saada.
4. rada oli õnneks juba lihtsam. See oligi hea, sest 3. rada võttis päris palju jõudu ära.
Kõige esimesena läbis kõik neli rada Delis. Meie kehalise kasvatuse õpetaja proovis ka läbida kõige raskemat takistust, kuid lõpuni ta ei jõudnudki...
Mõned jätsid ka raja läbimise pooleli,sest jõud sai lihtsalt otsa. Aga vahel oli takistuseks ka hirm.  Mõni jäi keset rada rippuma ja juhendaja päästis neid redeli abil. Osavamad läksid tagurpidi tagasi, et saada kindel pind jalge alla ja siis juba katkestada.
Tegelikult oli see kurb, oleks võinud ju end rohkem pingutada. Ja pealegi oli see nii põnev, kuigi piisavalt väsitav. Enamusele meeldis seal väga ja sinna võiks kevadel küll uuesti minna. Oli lõbus vaheldus metsas köite abil trosside otsas kas või rippuda... Tegelikult olid kõigil käed ja jalad lõpuks kanged, aga asi oli seda väärt.
Sellelaadseid üritusi võiks rohkem olla, sest lisaks põnevusele, oli see ka tõeline trenn.
See oli väga lahe pärastlõuna!

Agne, Helina, Aili, Katrina, Joonas, Kevin, Märt, Katriin, Delis, Ketlin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar