neljapäev, 31. mai 2012

Kaitse end ja aita teist võistlusel

Piltide nägemiseks klõpsa pildil


25. mail käisime 6. klasside üritusel "Kaitse end ja aita teist", mis viidi läbi Kuressaare Kuursaali juures. Selle projekti põhieesmärk oli panna õpilasi mõtlema ja õigesti tegutsema, kui keegi on vigastatud, kui kusagil on tulekahju jne.
Meie võistkonnas olid Helina, Ketlin, Delis, Sirli, Märt, Oskar, Kevin ja Paul-Mark.
Selle lõppürituse jaoks kuulasime me erinevaid loenguid. Me külastasime politseijaoskonda, kus räägiti liiklusohutusest ja muust politseitööga seonduvast. Päästeametiesindaja Kätlin käis koolis rääkimas ja näitas ka erinevaid videosid uppumis- ja tuleohutusest. Inimeseõpetusetundides õppisime ka esmaabi. Kahjuks võistluse käigus ununesid mitmed asjad ära...
Võistlusmäng ise sisaldas 18 erinevat kontrollpunkti. Mõnes kontrollpunktis tuli vastata teooriaküsimustele. Ühes punktis näidati meile, miks peab autos peatugi olema õigel kõrgusel. Saime proovida, mis tunne võiks olla siis, kui auto satub õnnetusse. Ühes punktis olid kõik küsimused seotud jalgrattaga liiklemisega. Me pidime sõitma üle ühe pulga ja slaalomit ning täitma küsimustiku liikluseeskirjade kohta.  Kahes punktis olid meditsiiniküsimused, milles meie võistkond oli üks nõrgemaid. Ühes kontrollpunktis pidime me jooksma rajal, kandes päästeveste, ja viskama täpsust. Kaheksandas punktis, see oli piirivalvepunkt, näidati meile, kuidas  erinevaid relvi õigesti käsitleda. Ühes punktis pidime tuletõrjuja riided selga panema ja kaks palli läbi vooliku ajama. Näiteks 12. kontrollpunktis sai kõndida piki sirget joont pilti moonutavate prillidega. Läbi selliste prillide tekkis meil ettekujutus, kuidas näeb ümbritsevat purjus inimene. See punkt oli kõige lahedam! Ühes punktis räägiti meile elektriohutusest, 15. punkt oli raudteeohutus. Selles punktis määrati ka võistkonna nimi; kuna meil oli palju õigeid vastuseid, said meist "tuupurid". Selle kontrollpunkti meie klass võitis ja me saime eriauhinna!  Ühes punktis oli ka fotorobot. Meie ülesandeks oli kellegi foto järgi arvutis võimalikult sarnane pilt kokku panna. Enamuses punktides olid kohtunikeks lahedad inimesed. Aga ühes "punase risti" punktis, kus pidi käsitlema põletushaavu, oli kohtunikust naine meiega väga kuri. Siis tekkis küll tahtmine võistlus pooleli jätta...
Võistlus oli väga tore, kuigi kõiki asju me teha ei osanud. Kui võistlus lõppes, olid kõik rahul ja õnnelikud, sest osavõtt on tähtsam kui võit. Ja me andsime endast kõik, mida oskasime ja õppinud olime.
Ürituse lõpus toimusid ka asjaosaliste demonstratsioonesinemised. Näiteks näidati meile päris veenvalt, kuidas päästetakse uppuvat inimest. Me saime vaadata, kuidas uuritakse pomme, võtsime enda sõrmejälgi, kustutasime tuld jne. Päästeamet demonstreeris oma võimsat tõstukit. Lava peal demonstreeriti päris pikalt erinevaid enesekaitsevõtteid.
Kuna päev oli pikk, siis toitlustati meid seal päris korralikult.
Meie arvates läks meie klassil kokkuvõttes päris hästi. Päev oli tore ja meeldejääv.
Jõudu ja jaksu nendele inimestele, kes sellise ürituse korraldasid ja tõeline soovitus, et nad seda ikka uuesti teeksid.

Kärla Põhikooli 6. klass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar